De Duitse Bondsdag zou wederom het doelwit zijn geweest van een hackaanval. Daarbij zouden in elk geval tien parlementsleden doelwitten van de hackers.

Zowel het Duitse Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) en de binnenlandse veiligheidsdienst bevestigen de hackaanval, aldus de krant Süddeutsche Zeitung.

De IT-afdeling van de Bondsdag zegt de nieuwe aanval te hebben afgeweerd. De exacte omvang en het doelwit van de hack zijn niet bekend. De nasleep van de hack doet echter vermoeden dat het een ernstige aanval was. Zo moeten getroffen parlementsleden onder andere hun harde schijven opsturen ter evaluatie.

Het is niet voor het eerst dat de Bondsdag doelwit was voor een hackaanval. In zowel 2015 als 2016 werd het Duitse parlement door hackers getroffen. 

Eind vorig jaar sprak het hoofd van de Duitse inlichtingendienst BND zijn zorgen uit over mogelijke cyberaanvallen tijdens de Duitse verkiezingen. Hij was bang dat Russische hackers zouden proberen invloed uit te oefenen.

In de Nederlandse Tweede Kamer werd onlangs ransomware aangetroffen op computers. Hierdoor waren harde schijven versleuteld geraakt.