Gevoelige gegevens vindbaar via zoekfunctie op Microsoft-documentensite

Via de zoekfunctie van een Microsoft-documentensite blijken gevoelige gegevens van verschillende gebruikers vindbaar te zijn. Het gaat onder meer om creditcardnummers, wachtwoorden en burgerservicenummers.

Ook priv├ęgegevens van verschillende Nederlanders zijn makkelijk vindbaar op Docs.com, blijkt uit een test door NU.nl. ZDNet meldde zondag dat de zoekfunctie van de site offline was gehaald door Microsoft, maar maandagochtend zijn documenten weer te doorzoeken.

Op Docs.com kunnen gebruikers onder meer Word- en Excel-bestanden uploaden en delen met anderen. De Microsoft-site is niet lek, maar verschillende gebruikers lijken hun documenten niet goed te hebben afgeschermd.

Docs.com biedt die mogelijkheid wel aan, maar met de standaardinstellingen van de site worden documenten openbaar ge├╝pload en doorzoekbaar gemaakt.

Twitter-gebruikers merkten op dat zo ook gevoelige gegevens kunnen worden aangetroffen. In een verklaring zegt Microsoft stappen te nemen om getroffen gebruikers te helpen, zonder te zeggen wat die stappen zijn. Een woordvoerder kon niet zeggen of de zoekfunctie nu online zal bijven.

Lees meer over:
Tip de redactie