DEN HAAG - Zeven van de acht personen die dinsdag werden aangehouden op verdenking van verspreiding van illegale kopieën van films, muziek en computerspellen, zijn een dag later weer vrijgelaten. Een woordvoerder van het parket heeft dat donderdag bevestigd.

Het zevental blijft verdacht in het onderzoek naar grootschalige uitwisseling van gratis bestanden. Een verdachte zit nog vast, maar justitie wil niet spreken van een hoofdverdachte.

De FIOD-ECD heeft dinsdag twee Nederlandse internetpagina's gesloten. De pagina's boden links naar illegale kopieën van films, computerspellen en muziek. Op negen plekken in Nederland werden computers, servers en administratie in beslag genomen.

Op de Nederlandse internetpagina's Shareconnector.com en Releases4u.com stonden volgens de politie duizenden links naar illegale bestanden voor ongeveer 40.000 deelnemers en een veelvoud aan gebruikers. Enkele verdachten maken volgens de politie deel uit van het uitwisselnetwerk DVD Europe Team dat films, muziek en spellen vaak al illegaal aanbiedt voordat ze legaal beschikbaar zijn.