AMSTERDAM - De Kruidvat drukt de beste kwaliteit posters af, zo blijkt uit een onderzoek van computerblad WIN magazine. De magazine stuurde een 5 megapixel foto naar diverse printservice-bureaus op het internet en liet deze afdrukken op een 50 x 75 cm-formaat.

Het computerblad stuurde de foto naar hema.nl , fotoquelle.nl , kruidvat.nl , ah.nl , fujiprint.nl , digitaalfoto.nl , colormailer.nl en trekpleister.nl.

Volgens WIN magazine kent de test een verrassende uitslag: de goedkoopste fotoservices zijn de beste. De prijzen van de posterafdrukken in het 50 x 75 cm formaat variëren aanzienlijk. De prijs ligt over het algemeen tussen de zes en de tien euro per posterprint. Er zijn twee opvallende uitschieters: Digitaalfoto.nl en Colormailer.nl. Die zijn ruwweg een factor twee duurder, met respectievelijk 18,95 euro en 19,90 euro per afdruk.

WIN magazine hield een blinde test: de posters werden zonder leverancierskenmerken aan een testpanel van drie professionele grafici getoond. Zij vonden alle acht fotoprints van een goede tot uitstekende kwaliteit. Unaniem koos het testpanel echter de poster van Kruidvat als de beste. Kruidvat rekent euro 7,95 per posterafdruk en euro 0,99 verwerkingskosten. Een goede tweede in de test is Trekpleister, met ook een goede afdrukkwaliteit en een 'all-in' prijs van euro 5,95.