AMSTERDAM - Podcasting, het digitaal uitzenden van een radioprogramma via een mp3-speler, lijkt de nieuwe trend te gaan worden op het internet. Na Heineken , die deze week is begonnen met podcasting, is nu ook BNN aan het podcasten geslagen.

Eerder werd het woord 'podcasten' al benoemd tot woord van de week door Van Dale. Het woord 'podcasten' komt voort uit de populaire mp3-speler iPod van Apple. Met behulp van speciale software (RSS 2.0 technologie) kan de internetter audiofiles downloaden en afluisteren via zijn mp3-speler.

Adam Curry is een van de grondleggers van het podcasten. Via zijn website ipodder.org biedt hij gebruiksvriendelijke software aan om het podcasten mogelijk te maken.

BNN is de eerste omroep die aan het podcasten slaat. "Via het programma iPodder, kun je je abonneren op radioprogramma's. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch gedownload op je computer. Deze bestanden worden meteen op je mp3-speler geplaatst, zodra je deze aan de computer koppelt." aldus de omroep in een persbericht.