Uber verhuist zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam naar een nieuwe, ruimere locatie in de hoofdstad. De nieuwe locatie moet plek bieden voor meer personeel.

De Amerikaanse maker van de bekende taxi-app is te groot geworden voor de huidige locatie in het centrum en wil de komende tien jaar doorgroeien van vierhonderd naar duizend medewerkers.

Het techbedrijf blijft binnen Amsterdam snel groeien. In 2,5 jaar tijd steeg het aantal werknemers op het hoofdkantoor van vijftig naar vierhonderd.

Het technologiebedrijf maakte woensdag bekend aan het einde van dit jaar te verkassen naar het nieuwe kantorencomplex The Cloud naast het Amstel Station. Uber vestigde zijn internationale hoofdkwartier in 2012 in Amsterdam en houdt sinds 2015 kantoor op de Vijzelstraat. 

Ontwikkelaars

Het kantoor in Amsterdam is de enige locatie buiten het hoofdkantoor in San Francisco waar Uber ook app-ontwikkelaars in dienst heeft. Verder zitten er onder meer afdelingen voor onderzoek, marketing en sales in Amsterdam.

Uber is met zijn app voor het koppelen van chauffeurs aan passagiers actief in 500 steden in 73 landen. In Nederland werd de dienst UberPOP, die taxiritjes in de auto bij particulieren mogelijk maakte, eerder verboden. Gewone taxiritten via de app zijn wel mogelijk.