Het Anne Frank Huis heeft een chatbot uitgebracht voor Facebook Messenger. Gebruikers kunnen de bot vragen naar de geschiedenis van Anne Frank, of informatie over het museum.

De bot is aangekondigd tijdens een Facebook-evenement in het Anne Frank Huis. Hij is per direct te gebruiken op Facebook Messenger. Volgens het sociale netwerk is het Anne Frank Huis één van de eerste musea die een interactieve chatbot biedt op Messenger.

Volgens Facebook is de bot zelflerend, waarvoor kunstmatige intelligentie wordt gebruikt. Hierdoor leert de bot om de context van vragen te herkennen, zodat er specifieke antwoorden gegenereerd kunnen worden.

De Anne Frank-chatbot is ontwikkeld door msg.ai, een bedrijf dat zich specialiseert in bots voor Facebook Messenger, Twitter, WhatsApp en andere diensten. 

Facebook laat ontwikkelaars sinds april 2016 chatbots bouwen voor Messenger. Door deze bots vragen te stellen of commando's te geven, wordt er specifieke informatie getoond. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een bot bloemen te bestellen.