AMSTERDAM - Veiligheidsexperts hebben dinsdag bekendgemaakt een serieus lek te hebben ontdekt in de Internet Explorer, zo schrijft de Telegraaf. Het lek zorgt ervoor dat kwaadwillenden creditcardgegevens kunnen onderscheppen.

Als een gebruiker via internet een aankoop doet met een creditcard en hiervoor de gegevens intikt op een zogenaamde SSL-site (Secure Sockets Layer), kan deze informatie worden onderschept. De browser vergeet namelijk te kijken of digitale certificaten die aangeven of een website betrouwbaar is, rechtsgeldig zijn.

Het lek zit al vijf jaar in de Internet Explorer, maar is nu pas aan het licht gekomen. Microsoft zegt hard te werken aan een oplossing, maar vindt de commotie rond het lek een beetje overdreven.

Volgens het bedrijf moeten kwaadwillenden eerst een valse website maken en dan via een legale website mensen lokken die dan gaan inloggen op de valse website. Experts zeggen echter dat dit met een simpel programma'tje zo gepiept is.

/NETLek in Internet Explorer nog steeds niet gedichtLek in Internet Explorer opent e-mail attachmentsFoutje in Internet Explorer legt servergegevens blootNieuw beveiligingslek ontdekt in Explorer Microsoft lijmt nieuwe gaten in Internet ExplorerNieuwe patch dicht zes gaten in Explorer