UTRECHT - De laatste film van de vermoorde filmmaker Theo van Gogh, 06/05 , is sinds zondag bijna 10.000 keer van het internet gehaald. Dat meldde een woordvoerster van Tiscali, de internetprovider die de film aanbiedt, dinsdagochtend.

De film kan via internet worden gedownload, daarvoor moet wel 4,99 euro voor worden betaald. De kijker kan dan de gedownloade film 48 uur lang bekijken.

Tiscali maakte eerder bekend dat de opbrengst naar het studiefonds van Theo van Goghs zoon gaat. Het downloaden kan nog tot en met zaterdag. Eind januari gaat de film in de bioscoop draaien.

06/05 verwijst naar 6 mei, de dag waarop in 2002 Pim Fortuyn werd vermoord. In de film brengt Van Gogh de moord op Fortuyn in verband met een complot van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) om de politicus het zwijgen op te leggen. Het script komt van Tomas Ross, die eerder een boek van gelijke strekking schreef.

De film 06/05 is inmiddels over de hele wereld verkocht. Tiscali is onder meer een samenwerking aangegaan met de internationale provider Not on tv. Die gaat de film verspreiden in de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Bekijk video: Vrienden van Theo over '06/05'
Modem/ Breedband