YouTube heeft excuses aangeboden voor verwarring over het verbergen van video’s van LHBTQ-gebruikers. Deze video’s waren niet te zien in een speciale beperkte modus, waarbij materiaal voor volwassenen wordt verborgen.

YouTube-gebruikers ontdekten dat filmpjes van LHBTQ-videomakers in de beperkte modus worden verborgen. Een filmpje waarin een bekende YouTuber acht inspirerende voorbeelden uit de LHBTQ-gemeenschap besprak, was bijvoorbeeld niet te zien.

"LHBTQ-video’s zijn wel beschikbaar in de beperkte modus", aldus YouTube in een verklaring. "Video’s waarin gevoelige onderwerpen worden besproken, zijn dat soms echter niet".

Volgens YouTube worden alleen video's over gevoelige onderwerpen verborgen, waarbij niet doelgericht LHBTQ-gebruikers worden geweerd. Videomakers constateerden echter dat niet alle verborgen video’s gevoelig materiaal bevatten. Zo zijn filmpjes waarin transgender-videomakers make-uptips geven ook niet te zien in de beperkte modus. 

"Het spijt ons dat er verwarring is ontstaan en gaan jullie zorgen onderzoeken", belooft YouTube.

De videosite benadrukt dat de beperkte videomodus op YouTube door slechts een kleine groep mensen worden gebruikt. Door de functie in te schakelen worden video's over bijvoorbeeld gezondheid, politiek en seksualiteit verborgen. Standaard staat de beperkte modus uitgeschakeld.