Uber-president stapt na half jaar weer op

Uber-president Jeff Jones verlaat na een half jaar het bedrijf. Dat zou te maken hebben met meerdere controverses rondom het bedrijf.

Het taxibedrijf bevestigt het vertrek van Jones in een verklaring. De topman was de op één na hoogst geplaatste persoon binnen Uber. 

"We willen Jeff bedanken voor zijn zes maanden bij Uber en wensen hem succes", aldus het bedrijf. In een bericht aan het personeel biedt CEO Travis Kalanick een nadere uitleg: "Nadat we hadden aangekondigd een COO te zoeken, kwam Jeff tot de lastige conclusie dat hij zijn toekomst niet bij Uber ziet". 

Volgens bronnen van Recode heeft het vertrek ook te maken met de vele schandalen rond het bedrijf. In de afgelopen maanden kwam Uber meermaals onder vuur te liggen wegens seksuele intimidatie, wetsovertreding en een uitbarsting van de CEO tegenover een chauffeur. 

Hoewel Jones de controverses zelf niet noemt als reden, zegt de vertrekkende topman dat Uber niet bij hem past: "Het is duidelijk dat mijn visie op en aanpak van leiderschap inconsistent zijn met wat ik bij Uber heb gezien."

Target

Jones was eerder actief als CMO bij de Amerikaanse winkelketen Target. Hij moest als president het imago van Uber verbeteren.

De taken van Jones worden tijdelijk overgenomen door verschillende managers binnen Uber, totdat er een COO is gevonden.

Ook Brian McClendon, hoofd van de kaartenafdeling van Uber, is van plan om het bedrijf te verlaten. Dat doet hij aan het eind van de maand, al blijft hij actief als adviseur van de taxi-app.

Lees meer over:
Tip de redactie