Podcast: Turkse Twitter-hackers en de 'appocalyps'

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de Twitter-hackaanvallen vanuit Turkije en de 'appocalypse' in de iOS App Store.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Turkse Twitter-hacks

Na de rel tussen Nederland en Turkije wisten hackers via een omweg vele Twitter-accounts te kapen, waarbij ze een reeks tweets konden plaatsen. Accounts van onder andere Donald Duck en Caro Emerald werden hierdoor getroffen. Hoe lukte de hackers dit en wat kun je er tegen doen?

De 'appocalypse'

Binnenkort zal maar liefst 8 procent van alle apps op de iPhone en iPad niet meer werken. Hoe komt dat en wat betekent het voor je dagelijkse app-gebruik? En wat voor apps zijn er nu eigenlijk hier het slachtoffer van?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie