AMSTERDAM - Oud-tennisster Steffi Graf heeft de rechtszaak gewonnen die zij had aangespannen tegen Microsoft Duitsland. De ruzie is ontstaan na het verschijnen van gemanipuleerde naaktfoto's van de tennisster op de site van Microsoft.

De tennisster had het softwarebedrijf aangeklaagd toen ze vorig jaar vier naaktfoto's ontdekte in een discussiegroep op Microsoft.de, waar haar hoofd op andermans naakte lichaam was gezet. Volgens de rechtbank in Keulen is Microsoft verantwoordelijk voor de inhoud van de pagina's en moet het bedrijf voorkomen dat dergelijke nepfoto's rondgaan via hun discussiegroepen.

De foto's werden in juni 2001 al van de site gehaald, maar omdat Microsoft niet zwart-op-wit wilde vastleggen dat dit nooit meer zou gebeuren, werd het bedrijf voor de rechter gedaagd.

Een woordvoerder van Microsoft Duitsland is het niet eens met de uitspraak van de rechter. In een verklaring laat hij weten dat deze uitspraak een bedreiging vormt voor alle soorten van live-chat of discussiegroepen.