De muziekstreamingdienst SoundCloud probeert sinds de zomer van vorig jaar meer dan 100 miljoen dollar op te halen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt.

Daarnaast is het bedrijf al maanden in gesprek met potentiële kopers, waaronder Spotify, maar ook dat heeft nog niets opgeleverd, schrijft Recode op basis van anonieme bronnen.

Diezelfde bronnen melden dat SoundCloud daarom bereid is om zichzelf voor een lager dan verwacht bedrag te verkopen. De dienst zou genoegen nemen met tenminste 250 miljoen dollar. Dat bedrag is gebaseerd op het geld dat tot nu toe is geïnvesteerd in het bedrijf.

175 miljoen gebruikers

SoundCloud werd eerder een waarde van 700 miljoen dollar toegeschreven en heeft ongeveer 175 miljoen gebruikers. De dienst profileerde zich eerst vooral als plek voor mensen om losse nummers te delen, maar heeft inmiddels in de VS ook een betaaldienst die lijkt op het aanbod van Spotify en andere muziekstreamingdiensten.

Maar het abonnement lijkt het bedrijf nog niet veel te hebben opgeleverd. Gebruikers kunnen in de VS 9,99 dollar per maand betalen voor een abonnement. Sinds kort is het ook mogelijk voor een goedkoper alternatief te kiezen, van 4,99 dollar per maand.

SoundCloud verwacht dat de abonnementsverkoop ongeveer tweeëneenhalf keer zal stijgen door de introductie van dat goedkopere abonnement.