Uber is op zoek naar een topmanager (COO) om CEO Travis Kalanick bij te staan. Uber ligt de laatste tijd onder vuur, onder meer om seksisme binnen het bedrijf en omdat het wetshandhavers om de tuin heeft geleid.

Kalanick is nu op zoek naar een topman die onder en met hem moet werken om de problemen het hoofd te bieden, schrijft ReCode. "Ik heb het Uber-team verteld dat we actief op zoek zijn naar een COO: een gelijke die mij kan helpen bij het schrijven van het volgende hoofdstuk van onze reis", zei Kalanick.

Uber heeft een woelige periode achter de rug. De afgelopen paar weken alleen al bleek dat Uber wetshandhavers heeft misleid, werd het bedrijf door Alphabet aangeklaagd voor het stelen van technologie, en bood de CEO van Uber zijn excuses aan voor het uitvallen tegen een Uber-chauffeur.

Ceo Uber valt uit tegen chauffeur tijdens taxirit
Video
Ceo Uber valt uit tegen chauffeur tijdens taxirit

Seksuele intimidatie

Bovendien werd er een 'urgent onderzoek' gestart naar claims van seksuele intimidatie binnen Uber. Dat onderzoek volgt na een bericht van een voormalig werknemer van het bedrijf, die bij haar meldingen van seksuele intimidatie niet serieus werd genomen en van vrouwelijke collega's vergelijkbare verhalen hoorde.

Eerder deze week werd het hoofd computertechniek Amit Singhal ontslagen bij Uber, slechts een maand nadat hij begon. Singhal had nagelaten te melden dat hij een jaar eerder als hoofd zoekmachine van Google opstapte omdat er een zaak om seksuele intimidatie tegen hem liep.

Daarnaast kwam het bedrijf ook nog in opspraak wegens liegen over één van zijn zelfrijdende auto's die in San Francisco doorreed bij een rood stoplicht. Uber weigerde vergunningen voor die autonome wagens aan te vragen, maar ging deze week toch overstag.