Taxichauffeurs die in het Verenigde Koninkrijk rijden voor Uber moeten kunnen aantonen dat ze de Engelse taal machtig zijn. Een rechter in Londen heeft een bezwaar van Uber tegen strengere taalregels naar de prullenbak verwezen.

Transport for Londen, de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het verkeer en vervoer in en om Londen, kondigde in augustus een aantal nieuwe regels aan. Een van de maatregelen was een taaleis.

Uber vond dat echter te ver gaan. Het bedrijf stelde dat de maatregel funest zou zijn voor 33.000 bestuurders, wat neerkomt op 28 procent van het totaal aantal chauffeurs met een vergunning.

De rechter ging niet mee in het bezwaar van Uber en oordeelde dat chauffeurs zich meer dan alleen verstaanbaar moeten kunnen maken voor klanten. Daarbij werd onder meer gewezen op veiligheid, zoals het handelen bij een medische noodsituatie.

Uber gaat in beroep tegen de uitspraak, die het bedrijf "zwaar teleurstellend" noemt. "We hebben mondelinge Engelse vaardigheden altijd gesteund, maar het schrjiven van een essay heeft niets te maken met het communiceren met passagiers of hen veilig van A naar B vervoeren."