AMSTERDAM - Bij internetbedrijf ilse Media verdwijnen 31 van de ongeveer 80 banen. Voor de tweede keer in ruim zes maanden tijd vindt er een reorganisatie plaats. Ook bij NU.nl wordt bezuinigd.

De reorganisatie is volgens ilse-directeur Paul Molenaar nodig om 'het bedrijf weer gezond, cash-positief, te maken'. Veranderingen die gepland zijn houden onder meer in dat de websites van de bladen van Sanoma (zoals Vrouwonline en VT Wonen) worden afgestoten.

Daarnaast wordt het mes gezet in NU.nl en de sales- en de technische afdeling van ilse. Bij NU.nl blijven uiteindelijk drie van de zes redacteuren over. Alleen Startpagina blijft gespaard omdat die poot van ilse wel winstgevend is.

Maandag is het personeel op de hoogte gebracht. In oktober vorig jaar werden ook al banen geschrapt om de kosten te drukken. Maar omdat de inkomsten in het eerste kwartaal op alle fronten tegenvielen, is een tweede reorganisatie onontkoombaar, volgens Molenaar. "Ook zijn gedwongen ontslagen niet te voorkomen."

Zesendertig arbeidsplaatsen komen te vervallen en er worden vijf nieuwe plaatsen gecreëerd.Voor de medewerkers die hun baan verliezen wordt binnen Sanoma naar een andere oplossing gezocht.

/NETilse Media Groep ontkomt niet aan reorganisatie