Twee maanden nadat het speelgoed van Spiral Toys is gehackt, stelt de speelgoedmaker de klanten pas op de hoogte van het datalek.

Dat doet het bedrijf in een e-mailbericht, waarin te lezen staat dat mensen van buitenaf toegang hebben gekregen tot hun gegevens. Spiral Toys raadt iedereen aan hun wachtwoorden te veranderen.

Motherboard schrijft dat het mogelijk is dat nog niet alle consumenten een bericht hebben gekregen, aangezien de redactie iemand gesproken heeft die meldt dat hij nog geen e-mail gekregen heeft.

Spiral Toys claimt dat het niet op de hoogte was van het datalek, totdat het eind februari pas aan het licht kwam.

Datalek CloudPets

Eind februari kwam naar buiten dat de gesprekken die kinderen met hun met het internet verbonden CloudPet-knuffeldier voerden, tijdelijk voor iedereen waren in te zien op internet.

Via apps kunnen ouders de poppen laten praten met hun kinderen, maar al deze gesprekken werden opgeslagen op een cloudserver van Amazon die slecht was beveiligd. Daardoor konden gesprekken, foto's en e-mailgegevens worden gevonden in de database.

Hackers vonden de data, verwijderden het en probeerden het bedrijf af te persen. Andere kwaadwillenden stalen de data, die sinds begin januari circuleert op het internet.