Spotify werkt aan een abonnement voor lossless audio. Dat abonnement zou Spotify HiFi heten en muziek in cd-kwaliteit gaan aanbieden. Qua muziekkwaliteit zou de aanvulling op de muziekstreamingdienst gaan lijken op concurrent Tidal.

Dat schrijft The Verge, op basis van meerdere mensen die hebben gemeld dat ze een aanbieding van Spotify hebben ontvangen over Spotify HiFi.

Momenteel lijkt de dienst te testen wat mensen voor een dergelijk abonnement zouden willen betalen, aangezien sommige gebruikers laten weten dat ze er vijf dollar extra per maand voor moeten betalen, terwijl andere mensen een bedrag van tien dollar noemen.

Dat zou dus bovenop het maandbedrag van 9,99 euro per maand zijn wat gebruikers nu betalen voor een abonnement op Spotify Premium.

Foutmelding

Gebruikers die zich nu al proberen aan te melden voor Spotify HiFi krijgen de melding dat ze zich nog niet kunnen aanmelden, omdat de dienst niet in hun land verkrijgbaar is. Anderen krijgen weer een foutmelding te zien.

Spotify heeft zelf nog niets bekendgemaakt over Spotify HiFi. Een vertegenwoordiger laat weten dat "er altijd nieuwe dingen getest worden, maar dat er op dit moment nog niets te melden is."