YouTube heeft voor de VS een eigen tv-dienst aangekondigd, waarmee gebruikers via YouTube naar tv-zenders kunnen kijken en programma's online kunnen opnemen.

YouTube TV is vooralsnog alleen op de VS gericht, meldt het bedrijf. Daar betalen tv-kijkers voor abonnementen op tv-zenders vaak per stuk en kost tv kijken meer dan in Nederland gangbaar is.

YouTube TV bundelt een aantal populaire Amerikaanse zenders zoals ABC, CBS, FOX, NBC en sportzender ESPN. Die kunnen Amerikaanse consumenten voor 35 dollar per maand bekijken op alle apparaten waar YouTube op werkt.

Ook kunnen gebruikers onbeperkt tv-programma's opnemen om later terug te kijken. Die worden online opgeslagen, en gebruikers kunnen zoveel programma's tegelijkertijd opnemen als ze willen. Programma's worden negen maanden online bewaard.

YouTube TV gebruikt bovendien de kunstmatige intelligentie van Google om gebruikers suggesties te geven. Dergelijke systemen worden ook gebruikt door bijvoorbeeld Netflix, maar YouTube past het als eerste toe op het hele aanbod van live tv-zenders.

Het is niet bekend of YouTube de tv-dienst op termijn ook buiten de VS wil uitrollen, de dienst wordt daar vanaf dit voorjaar aangeboden. In Nederland bieden providers als KPN en Ziggo hun klanten al wel de mogelijkheid om met mobiele apps naar hun hele zenderaanbod te kijken, inclusief een gemist-functie.