Een storing bij Amazon-clouddienst S3 zorgde dinsdag tot laat in de avond voor problemen bij tal van sites en diensten. De Amazon-dienst wordt onder meer gebruikt voor webhosting. Rond middernacht meldde het bedrijf de storing te hebben verholpen.

Door de storing kampten diensten als Imgur, Medium, Slack, Yahoo webmail, Quora, Trello, IFTTT en Runkeeper met problemen. Eerdere storingen bij Amazon troffen ook diensten als Instagram, maar daar lijkt nu geen sprake van. 

Sommige getroffen diensten laadden deels niet of erg traag, andere zijn door de storing totaal niet te gebruiken. Door de storing met IFTTT kregen sommigen hun slimme lampen bijvoorbeeld niet aan.

Storingssites

Ook de site isitdownrightnow.com werkte door de storing niet, meldt The Verge. Die site toont normaal gesproken of sites en diensten een storing hebben, maar leunt ook op Amazon S3. Storingssite allestoringen.nl was om dezelfde reden slecht bereikbaar.

De statussite van Amazon Web Services toonde in eerste instantie niet dat er een storing was, omdat die pagina gebruik blijkt te maken van de dienst die door storing getroffen is.

Een oorzaak van de storing is nog niet openbaar gemaakt.