Facebook test reclameonderbrekingen in de verschillende soorten videocontent met een klein groepje partners op het sociale netwerk.

Die partners zullen 55 procent van de gegenereerde inkomsten gaan krijgen van Facebook, schrijft het netwerk op haar blog.

Uitgevers van video’s die on-demand bekeken kunnen worden, kunnen zelf bepalen wanneer de advertentie te zien zal zijn. De video moet wel tenminste twintig seconden zijn bekeken en de reclameboodschappen moeten tenminste twee minuten van elkaar verwijderd zijn.

Live video

Daarnaast gaat Facebook verder met het testen van advertenties in live video’s. Nu is het zo dat pagina’s en profielen in de Verenigde Staten een advertentie kunnen invoegen wanneer er minstens tweeduizend volgers en driehonderd kijkers zijn.

Dat gaat een klein beetje veranderen. Straks zijn er nog wel driehonderd kijkers nodig, maar kunnen uitzenders na vier minuten een korte reclame van maximaal twintig seconden invoegen. Videomakers kunnen zo elke vijf minuten een korte reclamevideo laten zien.