Het onderzoek naar seksuele intimidatie binnen Uber zal worden uitgevoerd door voormalig Minister van Justitie Eric Holder. Hij zal ook kijken naar de diversiteit binnen het bedrijf.

Dat heeft Uber laten weten in een bericht aan personeel, aldus Reuters. Holder zal worden bijgestaan door Tammy Albarran, één van zijn collega’s bij advocatenkantoor Covington & Burling. 

Holder was actief als Minister van Justitie onder de voormalige Amerikaanse president Barack Obama. Eerder werd hij ook ingehuurd om Airbnb te helpen bij het bestrijden van discriminatie.

Arianna Huffington, oprichter van The Huffington Post en lid van de raad van bestuur van Uber, zal ook helpen bij het onderzoek. Uber’s 'chief human resources officer' Angela Padilla deelt ook mee. De deelnemers van het onderzoek zullen op dinsdag voor het eerst samenkomen. 

Het onderzoek volgt nadat voormalig medewerker Susan Fowler een uitgebreide blogpost plaatste, waarin ze beschreef te maken te hebben gehad met seksuele intimidatie door een manager. Meerdere andere medewerkers binnen het bedrijf hadden volgens Fowler vergelijkbare ervaringen.