Investering van 22 miljoen in startup die muziekplaylists maakt voor bedrijven

Het Zweedse bedrijf Soundtrack Your Brand, dat muziekplaylists op maat maakt voor bedrijven, heeft een investering van 22 miljoen dollar gekregen. De startup werd in 2013 mede opgericht en financieel gesteund door Spotify.

Onder meer McDonald's en TAG Heuer behoren tot de klanten van Soundtrack Your Brand, dat in 2015 al eens 11 miljoen dollar aan investeringen ophaalde. In Scandinavi├ź is het bedrijf bekend onder de naam Spotify Business.

Het bedrijf werd gestart door een van de mede-oprichters van Beats Music en een voormalig bestuurder van Spotify. De twee vonden dat het voor bedrijven makkelijker moest worden om muziekstreams af te spelen in winkels, caf├ęs en restaurants.

Soundtrack Your Brand zorgt ervoor dat bedrijven de juiste licenties hebben om muziek af te spelen, en kan er vervolgens voor zorgen dat dezelfde muziek op meerdere locaties wordt afgespeeld. In gesprek met Business Insider zegt mede-oprichter Andreas Liffgarden dat de consumentenmarkt voor muziekstreaming steeds minder snel zal groeien, terwijl er in de zakelijke markt nog "miljarden" te verdienen vallen.

Lees meer over:
Tip de redactie