De beurskoers van Apple heeft dinsdag een recordhoogte bereikt van 135 dollar per aandeel. Het vorige record van 133 dollar per aandeel stamt uit 2015.

Na dat hoogtepunt in 2015 daalde de aandelenprijs van Apple de afgelopen twee jaar, met een prijs van 90 dollar per aandeel in mei 2016.

Sinds juli zit het aandeel weer in de lift maar de echte klim werd ingezet nadat grote concurrent Samsung in oktober problemen kreeg met zijn Galaxy Note 7, en totaal stopte met de verkoop en productie van het toestel.

Maandag sloot Apple de beursdag al af met een slotkoers van 133,29 dollar per aandeel. Het bedrijf rapporteerde onlangs recordverkopen van de iPhone, een recordomzet van 78,3 miljard dollar en een winst van 17,9 miljard over het vierde kwartaal van 2016. Die resultaten zijn boven de verwachting van analisten.

Warren Buffett

Apple heeft de afgelopen maanden ook veel van zijn aandelen zelf teruggekocht. Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Warren Buffett, hield zijn Apple-aandelen vast tijdens de dalende beurskoers en kocht het afgelopen kwartaal nog ruim 15 miljoen aandelen Apple bij.

Door de koersstijging verdiende de investeringsmaatschappij daarmee zo'n 400 miljoen dollar, meldt Fortune. Berkshire Hathaway heeft nu een aandeel van 7,7 miljard dollar in Apple. De totale beurswaarde van Apple staat nu op 714,66 miljard dollar.