'Facebook sluit deals met platenlabels voor muziek in video’s'

Facebook is bezig deals te sluiten met grote platenlabels om gebruikers auteursrechtelijk beschermde muziek in video's te laten gebruiken.

Dat schrijft persbureau Bloomberg. Vertegenwoordigers van het grootste sociale netwerk van de wereld zouden voorafgaand aan de uitreiking van muziekawards de Grammy’s onderhandeld hebben met onder meer vertegenwoordigers van Universal Music.

De grootste aanbieder van auteursrechtelijk beschermde muziek in video’s is YouTube, dat eigendom is van Facebooks rivaal Google. Platenlabels zijn echter niet altijd te spreken over hoe YouTube omgaat met auteursrechtelijk beschermd materiaal. Facebook zou de labels beloven dat het piraterij hard aanpakt en dat het advertentie-inkomsten zal delen.

Een deal tussen Facebook en de grote platenlabels zou echter nog een aantal maanden op zich laten wachten. Twistappel is, naast piraterij en advertentie-inkomsten, ook hoe Facebook om zal gaan met auteursrechtenschendingen in video’s die gebruikers maken.

Facebook zet al een aantal jaar hoog in op zijn videoplatform. Gebruikers kijken elke dag meer dan 100 miljoen uur aan video op Facebook.

Lees meer over:
Tip de redactie