AMSTERDAM - Tot dinsdagochtend kon iedereen met een internetverbinding het e-mailbestand van vacaturesite Jobtrack met 121.828 mailadressen downloaden, zo meldt de weblog Geenstijl.nl . De vacaturesite heeft inmiddels het lek gedicht.

Volgens de weblog was de lijst (126 MB) gewoon via zoekmachine Google te vinden. "De lijst was namelijk ook gewoon via Google te vinden, dus slimme spammers en concurrenten hebben 'm vast al," zo is te lezen op de site.

De weblog vond: "69 KPN-ers, 10 KPMG-ers, 3 Endemolletjes, maar liefst 111 Philipsmedewerkers, 26 Shell-werknemers, een paar politieagenten, 980 Jannen, 419 Pieten, 187 Lindas en 27 Mohammeds en 11 Achmeds".

Volgens Marc Teuwsen, manager van Jobtrack.nl hoeven mensen niet bang te zijn dat hun cv openbaar is geweest: "Het betreffende bestand, dat inderdaad door een technische fout enkele uren ten onrechte bereikbaar is geweest, betreft een oud (gedateerd) bestand met mailadressen van abonnees van onze nieuwsbrief. Het betreft dus met nadruk niet het bestand met ingeschreven gebruikers die een baan zoeken."