AMSTERDAM - Gratis breedband internet, het is mogelijk volgens het Groningse bedrijf Freeinternet4all.com.Voor een eenmalig bedrag van 99 euro belooft het bedrijf binnenkort gratis snel internet via Essent, Chello of Mxstream.
Freeinternet4all.com

Freeinternet4all.com, onderdeel van de Free Internet Group (FIG), is een nieuw bedrijf, aldus
Webwereld

"Met de verkoop van deze BIC's worden uw maandelijkse abonnementskosten betaald", verzekert het bedrijf op de website.Inmiddels zouden al meer dan 70.000 aanmeldingen zijn binnengekomen.

Terwijl gewoon gratis internet bijna uitgestorven is, zetten andere providers vraagtekens bij dit nieuwe concept. Er blijkt niet veel bekend te zijn over het bedrijf. Freeinternet4all.com is bij geen enkele breedbandaanbieder bekend.

Afrondend stadium

De man achter het bedrijf, Peter Dijkhuizen, zegt dat zijn bedrijf 'binnen enkele weken' van start gaat. De onderhandelingen met providers Essent, Chello of Mxstream bevinden zich in een 'afrondend stadium'.

Bij KPN en Chello zou niemand van het bedrijf gehoord hebben. Volgens Dijkhuizen is dat logisch. "Ze zijn doodsbang voor ons. Het is allemaal een misselijke truc van monopolisten als KPN en UPC. Ik vind het een zeer kwalijke zaak. Op deze manier schept men een sfeer van illegaliteit", zo legt hij uit op Webwereld.