Mozilla heeft de groep mensen ontslagen die zich bezighielden met het maken van software voor ‘connected devices’. Ongeveer vijftig mensen verliezen hun baan.

De groep was verantwoordelijk voor het Firefox OS, het besturingssysteem voor mobiele apparaten waar eind 2015 al de stekker uit werd getrokken. Het team stortte zich daarna op andere apparaten, zoals routers, basale computers en settopboxen; zogenaamde connected devices.

Ari Jaaksi, al ruim twee jaar verantwoordelijk voor het team, zou het bedrijf ook moeten verlaten, schrijft CNET donderdag.

Mozilla wil zich in de toekomst richten op andere software die gebruikt kan worden voor de connected devices. Ook wil het bedrijf zich met die software niet meteen richten op een commericiële markt.

Firefox OS

Het smartphonesysteem Firefox OS maakte in tegenstelling tot Android en iOS vooral gebruik van open webstandaarden. De apps in Firefox OS waren web-apps die gemakkelijk naar verschillende systemen konden worden overgezet. Maar zonder (goede) internetverbinding werkten de apps niet of nauwelijks.

Firefox OS werd in 2013 onthuld en verscheen uitsluitend op goedkopere smartphones, die veelal werden verkocht in opkomende landen. Het systeem heeft Android aan de onderkant van de markt echter nooit van de troon weten te stoten.