AMSTERDAM - Gameliefhebbers kunnen in de maand november hun hart ophalen. De reeds geintroduceerde spellen GTA: San Andreas (Playstation 2) en Halo 2 (Xbox) breken momenteel alle verkooprecords. GTA: San Andreas ging binnen negen dagen tijd een miljoen keer over de toonbank en Halo 2 bereikte binnen een dag een omzet van 100 miljoen dollar. En het spellenseizoen is nog niet voorbij.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Dinsdag 16 november werd het langverwachte spel Half-Life 2 (voor de pc) gelanceerd. Zes jaar geleden werd het eerste deel op de markt gebracht. De 3D Shooter werd een van de best verkochte spellen aller tijden. In Half-Life speel je een wetenschapper (Gordon Freeman) die de strijd aangaat met buitenaardse wezens.

Tijdens de spellenbeurs E3, de grootste gamebeurs ter wereld in juni van dit jaar, werd Half-Life 2 al uitgeroepen tot 'beste spel van 2004'.

Maar ook Nintendo-liefhebbers worden in november op hun wenken bediend. Eind november komt het spel Metroid Prime 2: Echoes uit voor de GameCube. De speler kruipt dan wederom in de huid van de intergalactische premiejager Samus Aran.

De hardware-industrie is blij met de spellengekte. Voor veel nieuwe spellen moeten fanatieke gamers die spelen op de pc de computer 'upgraden' om hun favoriete game goed te kunnen spelen.