RIJSWIJK - De 266 berichten die in de laatste maanden onder schuilnaam Rifo79 zijn gepubliceerd op het internetforum Marokko.nl zijn niet van Mohammed B., verdachte van de moord op Theo van Gogh. Rifo79 heeft zich dinsdagavond opnieuw ingelogd op de site en noemt de beschuldigingen 'triest'.

De beheerders van Marokko.nl hebben toegang tot de berichten dinsdag afgesloten en de inhoud bestudeerd. Dinsdagavond zijn de posts van Rifo79 teruggeplaatst omdat er geen reden werd gevonden om de inhoud te censureren, liet eigenaar R. Salmoun van de Stichting Marokko Media weten.

Rifo79

Het Radio 1 Journaal meldde dinsdagochtend dat Mohammed B. tot vlak voor zijn daad meedeed aan discussies op internet over de islam. De redactie baseerde zich op informatie uit de politiedossiers waarin de gebruikersnaam Rifo79 stond vermeld.

Vermoeden

Het Openbaar Ministerie liet dinsdagavond weten dat er geen zekerheid bestaat of Mohammed B. de gebruiker van deze schuilnaam was. Dat vermoeden bestond wel.

De eigenaren van Marokko.nl hebben de gegevens over de persoon achter Rifo79 daags na de moord op verzoek afgestaan aan de politie. Ook informatie over andere deelnemers aan discussies op de internetpagina is afgestaan, aldus Salmoun.