Fitbit is van plan 5 à 10 procent van zijn medewerkers te ontslaan. Het gaat financieel minder goed dan verwacht bij het bedrijf.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare site The Information maandag op basis van bronnen binnen het bedrijf. Fitbit zou de tegenvaller maandag al bekend willen maken.

Er werken zo'n 1.600 mensen bij Fitbit, dus er zouden 80 tot 160 ontslagen vallen. Naar verluidt wil Fitbit zo'n 200 miljoen dollar bezuinigen. Fitbit heeft niet gereageerd op het bericht over de ontslagen.

Het bedrijf is van plan om zijn fitnessarmbanden veelzijdiger te maken, door ontwikkelaars er eigen apps voor te laten ontwikkelen. Nu werken Fitbits alleen met de software die het bedrijf zelf ontwikkelt, al kunnen de gegevens die de armbanden verzamelen al wel worden doorgegeven aan apps van derden.

Fitbit kocht onlangs Pebble, maker van e-ink-smartwatches, maar besloot de ontwikkeling van die apparaten niet voort te zetten. Pebble had al een eigen appwinkel om de smartwatches van nieuwe functies te voorzien.