AMSTERDAM - Kazaa is deze week gestart met een soort legaal platform waar muziek- en videobestanden uitgewisseld kunnen worden. Het gaat om het netwerk Altnet, dat parallel zal lopen aan Kazaa.
Kazaa
netwerk Altnet


Altnet

Vanaf deze week is er een update van Kazaa waarbij ook Altnet wordt aangeboden. Wie dat niet wil, kan ook alleen de update (KMD 1.7) installeren.

Met Altnet wordt een nieuw netwerk gebouwd van Kazaa-gebruikers. Er ontstaat een tweede peer-to-peernetwerk dat put uit dezelfde grote 'bibliotheek' als Kazaa. De Altnet-gebruikers krijgen de mogelijkheid om bestanden te downloaden die speciaal bedoeld zijn voor distributie of verkoop.

Ook kunnen muziekmaatschappijen gebruik maken van gesponsorde links. Daarbij kunnen bepaalde nummers tegen een vergoeding gepromoot worden door ze hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen.

Geluidskwaliteit

Nog een verschil met Kazaa is de geluidskwaliteit van de muziekbestanden. Bij Kazaa ligt het maximum op 128 kbps. Volgens Sharman Networks zal die kwaliteit bij Altnet hoger zijn, hoeveel hoger is niet bekend.

Altnet is nog niet volledig in werking. In juli komt er nog een speciale centrale opslagmogelijkheid voor Altnet-gebruikers. Wie een deel van zijn harde schijf beschikbaar stelt voor opslag, spaart daarmee punten om er voordeliger aankopen mee te kunnen doen.

/NETRus brengt lite-versie van Kazaa uitKazaa loodst ook rekenprogramma naar binnenVerkoop Kazaa was niet nodig