AMSTERDAM - Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra stapt naar de Hoge Raad om een uitspraak aan te vechten van het gerechtshof in Amsterdam over muziekuitwisseldienst Kazaa. Het hof bepaalde in maart dat Kazaa niet in strijd handelt met de auteursrechten. De consument die de muziek via het programma binnenhaalt, is verantwoordelijk voor afdracht van de auteursrechten.

Buma/Stemra vindt dat er volledig aan voorbij wordt gegaan dat de activiteiten van Kazaa verder gaan dan alleen het beschikbaar stellen van software waarmee muziek kan worden uitgewisseld. Met behulp van het programma verspreiden gebruikers zonder toestemming muziek massaal over de hele wereld, is het argument.

Kazaa verkocht in januari de bedrijfsonderdelen software, media desktop en de licenties aan het Australische Sharman Networks. De muziekuitwisseldienst stopte tijdelijk met het aanbieden van de software waarmee internetters muziekbestanden kunnen downloaden. De leiding besloot daartoe nadat de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra het bedrijf had gedreigd een forse dwangsom op te leggen.

/NETEigenaar Kazaa treedt in openbaarheidVerkoop Kazaa was niet nodig'Kazaa is niet alleen bedoeld voor mp3-bestanden''Muziekdienst Kazaa is verkocht'