LONDEN - Vier Britten hebben maandag hun intrek genomen in een etalage van het Londense warenhuis Harrods. Zij zullen daar een week lang als 'gezin' leven en dat alles onder het toeziend oog van voorbijgangers en van internetters.
etalage van het Londense warenhuis Harrods

Al hun bewegingen worden door webcamera's vastgelegd om reclame te maken voor de interactieve huishoudelijke apparatuur van het warenhuis. Alleen bezoekjes aan het toilet zijn privé. De vier slapen 's nachts in een hotel.

De vier, die elkaar vorige week voor het eerst hebben ontmoet, zijn uitgekozen uit de honderden kandidaten die reageerden op advertenties van het warenhuis. Zij zijn geen familie van elkaar. De 'vader' van het etalagegezin is de 40-jarige verkoopadviseur Carl Newman, de moeder is de 41-jarige consulente Sarah Wooster en de kinderen zijn de 18-jarige student Steve Wilson en de 17-jarige scholiere Charlie Parker.

In hun tijdelijke woning beschikken zij over onder meer een internet-ijskast, een plasmatelevisie en een via internet te regelen airco.