AMSTERDAM - De science-fiction actie PC game 'Doom 3' is de grote winnaar van de Engelse Golden Joystick Awards geworden. Het schietspel ook wel een 'First Person Shooter' (FPS) genoemd, van "id Software" werd uitgeroepen tot de beste PC game en de 'Ultimate Game of 2004'. Daarmee versloeg hij toppers als 'Far Cry', 'Fable' en 'Pro Evolution Soccer'. Dat maakte de organisatie van de 'Golden Joystick Awards maandag in Londen bekend.

Bekijk video: Modem/ Breedband

'Doom 3' is een FPS dat zich afspeelt in een afgelegen onderzoekersfaciliteit. Daar is echter iets flink fout gegaan: de gamer moet dat oplossen. Deze game is niet voor de zachtaardige gamer want het zit vol monsters en andere griezelige wezens die de gamer moet afknallen. De gamer moet zijn angsten dus goed in bedwang kunnen houden.

Ook de game 'Grand Theft Auto: San Andreas' viel in de prijzen. Deze supersnelle racegame heeft de 'Most Wanted for Christmas' prijs gewonnen. Deze titel wist kaskrakers 'Halo 2' en 'Half-Life 2' net voor te blijven.

Deze beide games moesten het zonder award doen, want de award voor de 'Most Wanted game of 2005' ging naar 'The Legend of Zelda'.