Samsung verwacht dat zijn winst over het vierde kwartaal van 2016 met een recordpercentage van 50 procent is gestegen, ondanks het fiasco met de Galaxy Note 7.

Het Koreaanse bedrijf verwacht de hoogste kwartaalwinst in drie jaar tijd, meldt Samsung vrijdag tegenover Reuters.

Samsung schrijft de verwachtte winst van 9,2 biljoen won (7,3 miljard euro) toe aan sterke verkopen van geheugenchips voor hogere prijzen. Ook zijn er meer exemplaren van de Galaxy S7 verkocht.

Problemen Note 7

De verwachting van recordwinst is verrassend na het fiasco rond de Galaxy Note 7. Toen Samsung in oktober stopte met de productie en verkoop van de ontvlammende smartphone, verwachtte het bedrijf een strop van 2,7 miljard euro. In oktober werd daarom de winstverwachting voor het laatste kwartaal van 2016 naar beneden bijgesteld.

Hoewel de jaarwinst van Samsung door de problemen met de Note 7 waarschijnlijk wel lager zal liggen, herstelt het bedrijf toch sneller dan analisten hadden verwacht. Voor 2017 voorspellen analisten recordinkomsten, zolang Samsung van zijn Galaxy S8 een succes maakt.

Samsung maakt zijn kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2016 pas eind januari bekend. Ook wordt deze maand waarschijnlijk het onderzoeksrapport naar de oorzaak van de problemen rond de Note 7 gepresenteerd. Eind februari wordt tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de presentatie van de Galaxy S8 verwacht.