Muziekstreamingdienst Tidal biedt betalende HiFi-gebruikers nummers in een nog hogere kwaliteit dan voorheen aan. De Masters-dienst zou er ook voor moeten kunnen zorgen dat gebruikers de muziek in hoge kwaliteit op hun smartphone kunnen luisteren, zonder dat het veel dataverkeer kost.

Voor Masters gebruikt Tidal een audiocodec van het bedrijf MQA. Daarmee wordt het mogelijk om muziek met een kwaliteit van 96 kHz/24 bit te streamen. Nu biedt Tidal hooguit een kwaliteit van 44.1 kHz/16 bit aan.

De nieuwe mogelijkheden zijn er waarschijnlijk vooral voor bedoeld om audiofielen aan het platform te binden. Anders dan Spotify en Apple Music richt Tidal zich al op mensen die veel waarde hechten aan geluidskwaliteit.

De muziek wordt aangeboden in het FLAC-format. Door de nieuwe codec zou het streamen van muziek minder data verbruiken. Vooralsnog is Masters  alleen te gebruiken op de desktop-app van Tidal.

Warner

Hoeveel nummers er in het nieuwe format worden aangeboden is nog niet duidelijk. Tidal zegt deals te hebben gesloten met meerdere platenlabels, waaronder Warner Music Group.

Tidal HiFi is een uitgebreide versie van de betaalde dienst Tidal Premium. Voor HiFi vraagt Tidal 19,99 euro per maand, terwijl Premium voor 9,99 euro verkrijgbaar is.