DIEMEN - Playboy gaat zijn Nederlandse werkterrein uitbreiden naar de mobiele telefoon. Het Amerikaanse bedrijf heeft daarvoor een contract gesloten met IceMobile uit Diemen, dat binnenkort naaktfoto's en filmpjes, maar ook ringtones van Playboy beschikbaar stelt.

IceMobile zei vrijdag de exclusieve rechten te hebben verworven voor Nederland en Vlaanderen. Financiële bijzonderheden wil het bedrijf niet geven. Voor minimaal 2 euro per maand krijgen bezitters van een mobieltje via bijvoorbeeld de toegangspoorten van Vodafone Live en KPN i-mode toegang tot het amusement van Playboy. Het gaat om "onschuldige erotiek", stelt directeur R. Cohen.

Georgina Verbaan

Daartoe behoren ook naaktfoto's van Georgina Verbaan. Het bedrijf schermt met exclusief beeldmateriaal van de voormalige soapster die binnenkort in de papieren versie van Playboy verschijnt. Niet alle playmates uit het verleden zullen beschikbaar zijn. "Dat hangt van de rechten af", aldus Cohen.

Volgens Cohen heeft Playboy voor IceMobile gekozen omdat het bedrijf al veel ervaring heeft met het aanbieden van entertainment op het schermpje van de mobiele telefoon. Een belangrijke klant van de Diemense onderneming is het Amerikaanse Sprint.

IceMobile is tweeënhalf jaar geleden opgericht. Winstgevendheid werd na een half jaar al bereikt, aldus Cohen.