In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het onder meer over de bewaarplicht, die door een uitspraak van het Europees Hof weer in gevaar komt.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (6 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Bewaarplicht

De Nederlandse bewaarplicht telecom - die providers verplichtte om gebruiksinformatie van hun abonnees op te slaan en beschikbaar te maken aan de politie - werd al in 2014 afgeschaft. Het Europees Hof besloot deze week dat er zeer strenge voorwaarden moeten worden verbonden aan zo'n bewaarplicht. Daardoor lijkt ook een nieuwe versie ervan - die in september naar de Tweede Kamer werd gestuurd - in gevaar te komen.

WhatsApp

Heeft Facebook de EU voorgelogen of misleid bij de overname van WhatsApp? Dat is wel de beschuldiging die de Europese Commissie deze week aan het sociale netwerk stuurde.

Het combineren van gebruikersgegevens van Facebook en WhatsApp was al controversieel - Facebook stopte hier in Europa mee na klachten van privacytoezichthouders - maar volgens de Commissie had het bedrijf bovendien beloofd dit nooit te zullen doen. Dat kan een behoorlijke boete opleveren.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.