Verizon zou een lager bedrag willen betalen voor de overname van Yahoo of zelfs helemaal af willen zien van de deal.

Dat meldt Bloomberg. De Amerikaanse internetprovider Verizon zou met een team van juristen kijken naar de mogelijkheden voor het aanpassen van de deal. 

De provider heeft weinig losgelaten over die mogelijkheden, maar laat in een verklaring weten de situatie in de gaten te houden. Yahoo doet ondertussen onderzoek naar de datalekken.

Mocht Verizon een manier vinden waardoor het niet aansprakelijk kan worden gesteld voor de geleden schade van de gebruikers, dan kan de overname mogelijk nog doorgaan. Yahoo zou dan zelf de mogelijk toekomstige rechtzaken afhandelen.

Reuters meldt dat het aandeel van Yahoo op de beurs met vijf procent gedaald is sinds het nieuws naar buiten is gekomen over de dataroof.

Gegevens gestolen

Yahoo heeft een datalek ontdekt uit 2013 waarbij door hackers gegevens werden buitgemaakt van meer dan een miljard gebruikers. Het is daarmee waarschijnlijk de grootste dataroof die ooit bij een internetbedrijf heeft plaatsgevonden. De gegevens werden in augustus van 2013 gestolen.

Volgens Yahoo staat het incident los van de hack in 2014, waarbij gegevens van 500 miljoen mensen werden buitgemaakt. Het bedrijf bracht dat lek naar buiten in september.

Bij die aanval hadden hackers onder meer namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, wachtwoorden en, in sommige gevallen, veiligheidsvragen en -antwoorden in handen gekregen. Ook bij de aanval uit 2013 die Yahoo nu bekendmaakt, zijn deze gegevens mogelijk gestolen, zegt het bedrijf.