Podcast: Is illegaal streamen en downloaden hetzelfde en faalt smartwatch?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over de stand van de wearablemarkt en is het streamen van auteursrechtelijk beschermd materiaal net zo illegaal als downloaden?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Streamen vs downloaden

Deze week kwam de advocaat-generaal van het Europese Hof met een advies in een zaak tussen Stichting Brein en een maker van mediaspelers bedoeld om illegaal series en films mee te streamen. Bovendien stelde Dennis ons de vraag of streamen van auteursrechtelijk beschermd materiaal voor de wet hetzelfde is als downloaden. Tijd om deze twee onderwerpen onder de loep te nemen.

Wearables

Smartwatchfabrikant Pebble wordt overgenomen door Fitbit, de maker van fitnesstrackers. Tegelijkertijd kwam IDC met tegenvallende cijfers voor de smartwatchmarkt, hoewel Apple-ceo Tim Cook juist sprak van een goed kwartaal. Hoe gaat het nu eigen op de wearablemarkt en wat verwachten we voor volgend jaar?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Lees meer over:
Tip de redactie