Spotify neemt concurrent SoundCloud toch niet over. Na maanden praten heeft Spotify zich teruggetrokken uit de onderhandelingen.

Dat meldt TechCrunch op basis van bronnen die bekend zijn met de vermeende onderhandelingen. Zowel Spotify als SoundCloud hebben niet gereageerd op de geruchten.

De bronnen melden dat het bedrijf uiteindelijk de stekker uit de onderhandeling heeft getrokken, omdat het bang is dat de overname een negatieve invloed zou hebben op de beursgang. Spotify heeft nog niet bevestigd naar de beurs te willen gaan, maar ook daarover bestaan al jaren geruchten. De beursgang zou in de tweede helft van 2017 moeten plaatsvinden.

Eind september kwam naar buiten dat Spotify SoundCloud zou willen overnemen. De gesprekken zouden toen "ver gevorderd" zijn.

SoundCloud staat te koop

In juli kwam naar buiten dat SoundCloud te koop staat. Toen bleek dat er 1 miljard dollar (zo'n 892 miljoen euro) voor de dienst werd gevraagd. In juni werd Soundcloud een waarde van 700 miljoen dollar toegeschreven, toen Twitter 100 miljoen dollar in het bedrijf stak.

SoundCloud heeft ongeveer 175 miljoen gebruikers, maar heeft moeite om geld te verdienen. De site profileerde zich eerst vooral als plek voor mensen om losse nummers te delen, maar heeft inmiddels in de VS ook een betaaldienst die lijkt op het aanbod van Spotify en andere muziekstreamingdiensten.