Noord-Korea heeft servers van het Zuid-Koreaanse cyberleger gehackt. Dat heeft een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse leger dinsdag gezegd.

Er zou malware op de servers van het hoofdkwartier van de cyberafdeling van de Zuid-Koreaanse strijdkrachten gevonden zijn. "Militaire documenten, waaronder documenten met geheime informatie, waren het doelwit", aldus de woordvoerder tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. De Zuid-Koreaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de noorderburen daar verantwoordelijk voor zijn.

Het is niet duidelijk of de documenten informatie over bijvoorbeeld oorlogsplannen bevatten, of dat deze informatie van lagere waarde bevatten.

Noord-Korea voert volgens geruchten al langere tijd hackoperaties uit tegen Zuid-Koreaanse overheidsinstanties, bedrijven en media uit. Het land zelf ontkent dat steevast.

Noord-Korea zou een omvangrijke afdeling voor cyberoorlogsvoering hebben. Die zou in 2014 verantwoordelijk zijn geweest voor de grote hack bij Sony. Ook zouden de Noord-Koreanen al eens Zuid-Koreaanse overheidsfunctionarissen hebben gehackt.