De account van Silk Road-oprichter Ross Ulbricht werd gebruikt terwijl hij gevangen zat. Het is onduidelijk wie hier op heeft ingelogd.

De account Dread Pirate Roberts werd zes weken nadat Ulbricht werd gearresteerd op het Silk Road-forum gebruikt, aldus de advocaten van de oprichter tegenover Motherboard

Ulbricht bekende begin 2015 dat hij de online zwarte markt Silk Road heeft opgericht. De inlog van een andere gebruiker geeft aan dat hij wellicht zijn account heeft gedeeld met anderen. 

De moeder van Ulbricht zegt dat het hierdoor onduidelijk is hoeveel cybercriminelen zich als Dread Pirate Roberts identificeren.

"Het is makkelijk om digitaal bewijs te veranderen, plaatsen of verwijderen zonder dat iemand het door heeft", aldus de moeder van de verdacht. "Het is een schande dat mijn zoon op basis van digitaal bewijs een levenslange gevangenisstraf kan krijgen."

Het moet nog blijken of de gelogde inlogpogingen werden gedaan door een onderzoeker. Mogelijk heeft de politie de online account gekraakt nadat Ulbricht werd gearresteerd. Volgens de advocaten heeft de politie enkel toegang tot de laptop van Ulbricht, niet tot zijn inloginformatie.