Techgigant Samsung overweegt om zichzelf in tweeën te splitsen, om zo efficiënter te werk te gaan. 

Dat meldt de Seoul Economic Daily, aldus Reuters

Samsung zou met de splitsing worden geherstructureerd. Eén bedrijf zou zich enkel bezig houden met de bezitsrechten van de gigant, terwijl een ander de daadwerkelijke producten maakt. 

Bij de splitsing zou Samsung 26 miljard dollar (24 miljard euro) aan dividenden uitbetalen. Daarnaast zouden er onafhankelijke directeuren worden aangewezen. 

Het is onduidelijk in hoeverre de splitsing een effect zal hebben op de productie of visie van het bedrijf. De strategie zou vooral de waarde van aandelen kunnen verhogen. 

De splitsing is nog niet officieel. Op dinsdag zou de raad van bestuur bij elkaar komen om over deze mogelijkheid te vergaderen. Samsung heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

Magneti Marelli

Een marktexpert van Business Korea beweert dat Samsung afziet van een overname die eerder in geruchten voorbijkwam. Het bedrijf zou niet langer interesse hebben in Magneti Marelli, een dochterbedrijf van Fiat Chrysler.

Samsung was volgens bronnen van plan om het autobedrijf gelijktijdig met Harman Kardon te kopen, dat eerder dit jaar voor 8 miljard dollar werd gekocht. De techgigant zou echter vrezen dat de twee niet met elkaar konden samenwerken, waardoor werd afgezien van een tweede aankoop.