In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over de plannen van Facebook in China en nieuwe regels voor reclame in vlogs.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Facebook in China

1,8 miljard gebruikers zijn voor Facebook niet genoeg. Het bedrijf heeft software voorbereid om ook de Chinese markt te veroveren, meldde de New York Times deze week. Met die software zouden berichten lokaal kunnen worden gecensureerd, zoals verplicht is in het land.

Facebook-directeur Mark Zuckerberg is regelmatig in China, en ontmoette zelfs president Xi Jinping al (zie foto). Moet het sociale netwerk wel meewerken aan het censuurapparaat van de Chinese overheid? En zit het land eigenlijk wel te wachten op de komst van een Amerikaanse internetgigant?

Vloggers

Het komt regelmatig voor: vloggers die producten aanprijzen zonder dat ze bekendmaken dat ze daarvoor worden betaald. Het Commissariaat voor de Media wil dat daar een eind aan komt, en stelt regels op die zulke sluikreclame verbieden.

Door de nieuwe regels zullen vermoedelijk vooral kinderen en jongeren minder vaak met sluikreclame te maken krijgen. Vloggers kunnen een boete krijgen, al zegt het Commissariaat vooral in gesprek te willen met overtreders.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.