Steve Huffman, de directeur van discussiesite Reddit, heeft stiekem berichten die hem beledigden aangepast.

Dat heeft hij donderdag toegegeven in een bericht op het subforum 'The Donald', waar fans van de volgende Amerikaanse president Donald Trump zich verzamelen.

In de afgelopen dagen ontstond op Reddit ook het subforum 'pizzagate', waarop een complottheorie over een pedofielenring rond presidentskandidaat Hillary Clinton en een pizzarestaurant in Washington D.C. werd besproken. Er bestaat geen enkel bewijs voor deze theorie, en Reddit besloot het subforum te sluiten toen persoonlijke informatie van vermeende betrokkenen werd geplaatst.

Dat leidde tot veel beledigingen aan het adres van Huffman, die op Reddit actief is onder de naam 'spez', omdat hij censuur in de hand zou werken.

Spelletjes

Huffman verving zijn eigen naam in sommige beledigende berichten door de namen van beheerders van het Donald Trump-subforum. Volgens Huffman stonden de wijzigingen ongeveer een uur online.

"Als CEO zou ik zulke spelletjes niet moeten spelen", schrijft hij donderdag. "Hoewel we een goede relatie met jullie allemaal proberen te onderhouden, wordt het wel oud om de hele tijd een pedofiel te worden genoemd."

Huffman is niet van plan om zijn fout te herhalen. "Ons community-team is nogal pissig op me."