Netflix maakt het streamen van films en series in 4K deze week beschikbaar voor Windows 10. De streamingdienst is echter alleen in UltraHD te bekijken op computers met de nieuwste Intel-processor van de zevende generatie.

Ook is de 4K-versie van Netflix alleen te bekijken met de Edge-browser, meldt Microsoft maandag in een blogpost. 4K wordt niet aangeboden voor mensen met een instapabonnement.

Het is voor het eerst dat de Amerikaanse streamingdienst in 4K is te bekijken op computers. Met sommige televisies, televisiekastjes en spelcomputers was het al mogelijk om films en series in de hoge resolutie te kijken.

De zevende generatie Intel-processor, de Kaby Lake, is vrij nieuw en niet in alle nieuwe laptops en computers op de markt te vinden. Ook zijn 4K-schermen nog relatief duur.

Rechten

Volgens The Verge hebben de hoge systeemeisen voor Netflix op 4K te maken met film- en serierechten. Rechthebbenden stellen strenge voorwaarden aan het streamen van de beelden, zodat gebruikers de videostream niet kunnen downloaden en illegaal verspreiden.

De Kaby Lake-processor maakt het gemakkelijker om technieken toe te passen die de streams van Netflix beschermen.