Apple is gestopt met het ontwikkelen van draadloze routers. Het bedrijf heeft in de loop van het jaar het team dat verantwoordelijk was voor de Airport-routers ontmanteld en medewerkers ondergebracht bij andere divisies.

Apple wil zich meer richten op de consumentenproducten waar het bedrijf een hogere omzet mee kan draaien, meldt persbureau Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen met kennis van zaken.

Een aantal technici is bijvoorbeeld ondergebracht bij het team dat werkt aan Apple TV. Apple wil zelf niet reageren op de berichtgeving.

Op dit moment zijn er nog drie routers in de verkoop: de AirPort Express, AirPort Extreme en AirPort Time Capsule. De laatste AirPort-routers zijn in 2013 gemaakt. Sindsdien zijn er alleen nog software-updates verschenen.

De routers vallen in de kwartaal- en jaarcijfers van Apple in de categorie 'andere producten', waarin ook de Apple Watch en Apple TV zijn opgenomen. De 'andere producten' waren in het fiscale jaar 2016 goed voor een omzet van 11,1 miljard dollar (10,44 miljard euro), zo'n 5 procent van de totaalomzet.